Şeker Portakalı Çocuk Etkinlik Aracı

Bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirilen “Portakal Tır (Şeker Portakalı)”, çocuklar için hazırlanmış bir gösteri programı. Adını, amaca uygun olarak düzenlenen tırdan alıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Portakal Tır (Şeker Portakalı)  Çocuk Etkinlikleri”, çocukları eğlendirmek, hayal dünyalarını geliştirmek, yeteneklerini ortaya koymalarına yardımcı olmak, toplum içinde kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Portakal Tır Etkinlikleri; merkezden uzak, programlara katılacak maddi gücü ve zamanı bulunmayan çocuklara etkinlikleri onların bulundukları yerlere götürmek amacıyla yola çıkıyor. Etkinlikler kapsamında Antalya’nın çeşitli ilçelerine giderek geleneksel gösteri sanatları ile çağdaş eğlenceyi bir arada sunan Şeker Portakalı ile çocuklar sihirbaz, akrobat, jonglör, palyaço, kukla ve karagöz sanatçılarıyla görsel bir şölen yaşıyor.