Habibler Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

2011 yılı Temmuz ayından bu yana Habibler Mahallesinde açtığımz Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği on binlerce çocuğumuza ağız ve diş bakımı, teşhis ve tedavi hizmeti veriyor.

Polikliğimizde şimdiye kadar 13.469 çocuğumuza ağız ve diş bakımı, teşhis ve tedavi uygulamalarını kapsayan 27 bin 439 işlem gerçekleştirdik.

Ayrıca polikliniğe belediye servis aracı ile getirdiğimiz çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı hakkında eğitim veriyoruz. Sonrasında minik dişleri florür uygulaması ile koruyoruz.

Habibler Mahallesi’nde faaliyete geçen Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı
Merkezimizin amacı; erken yaşlarda edinilmesi gereken ağız ve diş sağlığı ve koruyucu önlemlerle ilgili bilinci oluşturmak, ayrıca koruyucu önlemlere erişimin 5–14 yaş arası tüm çocuklar için mümkün olmasını sağlamaktır.

Merkezimiz bu çerçevede belediyemiz sınırları içinde yaşayan 5–14 yaş grubundaki tüm çocuklara yönelik olarak ağız- diş sağlığı poliklinik hizmetleri, koruyucu hekimlik hizmetleri, ağız içi muayene ve tarama hizmetleri ve diş sağlığı eğitimleri vermektedir.

Bu hizmetleri psikolojik danışman eşliğinde ücretsiz olarak veriyor, merkezimize başvuran çocukların sosyal güvencesinin olup olmadığına bakmıyoruz.

İlköğretim okullarındaki öğrencilerin merkezimize ulaşımları taşıma araçlarıyla sağlanmaktadır.  Merkezimize gelen öğrenci ekiplerine öncelikle toplu eğitimler verilmektedir. Sonrasında ise teker teker diş muayeneleri gerçekleştirilmektedir.

Bunun yanı sıra İlköğretim 1. sınıf ve anaokulu öğrencilerine diş macunu ve fırçası ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.