Döşemealtı İlçesi Organik ve Ekolojik Tarım Eğitim Çalışması

Organik ve Ekolojik Tarım

Organik tarımda toprak ve su gibi doğal çevrenin tarım eliyle kirlenmesini engellemek,temiz malzeme ve teknikler kullanarak üretilen tarım ürünleri ile insan ,hayvan ve çevre sağlığı üzerinde olumlu katkı sağlanmak amaçlanır.İnsana çevreye dost üretim biçimlerini içeren ekolojik tarım sisteminde amaç,üretimde miktar artışıyla beraber ürün kalitesinin de yükselmesidir.Bu iki üretim şeklini yaygınlaştırmak amacıyla  Bitkisel Üretim Ve Eğitim Şube Müdürlüğünün yürüttüğü ‘Organik Tarım Ve Ekolojik Tarım Uygulamaları’ kapsamında Döşemealtı  ilçesinin Karaman Mahallesinde eğitim verildi. Bu kapsamda Bitkisel Üretim Ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim bölge üreticilerimize sunuldu..Organik Tarım ve Ekolojik Tarım üretimi yapılırken izlenecek prosödür,mevzuat ve baş vurulacak merciler hakkında üreticiler bilgilendirildi. Eğitime katılan katılımcılara ekolojik tarım ve organik tarım uygulamaları, saha çalışmaları, yönetmelik, üreticinin ve teknik elemanların dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verildi. Yapılan eğitim doğrultusunda üreticilerimizle fikir alışverişinde bulunup, üreticilerimizin sorunları dinlenip çözüm önerileri sunuldu. Eğitim sonunda katılan üreticilerimize katılım sertifikaları verildi.