Elmalı İlçesi Organik ve Ekolojik Tarım Eğitimi Çalışma Raporu

Doğanın dengesini bozmadan uygun ekolojiler seçerek kimyasal girdi kullanmadan sadece kültürel önlemler, biyolojik mücadele ve organik kökenli girdiler kullanılarak yapılan organik tarım, ekolojik tarım, biyolojik ve biyoteknolojik mücadele son yıllarda oldukça önemli hale gelmiştir.

Bu iki tarım şekli hem doğanın hem de insan sağlığının korunması açısından dünyada son yıllarda önemini giderek artırmaktadır. Zararlılara karşı kimyasallarla yapılan mücadelenin birtakım olumsuzluklarının fark edilmesi üzerine, çevreye dost yeni teknikler giderek önem arz etmiştir. Bu teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla Bitkisel Üretim Ve Eğitim Şube Müdürlüğünün yürüttüğü ‘Organik Tarım Ve Ekolojik Tarım Uygulamaları’ kapsamında Elmalı ilçesinin Zümrütova Mahallesinde eğitim verildi. Dünyada yapılan araştırmalarda kadınların organik ürünlere yönelik daha olumlu algılamaları olduğu saptanmıştır. Bu kapsamda Bitkisel Üretim Ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim kadın üreticilerimize verildi. Eğitime katılan katılımcılara ekolojik tarım ve organik tarım uygulamaları, saha çalışmaları, yönetmelik, üreticinin ve teknik elemanların dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verildi. Yapılan eğitim doğrultusunda kadın üreticilerimizle fikir alışverişinde bulunup, üreticilerimizin sorunları dinlenip çözüm önerileri sunuldu. Eğitim sonunda katılan kadın üreticilerimize katılım sertifikaları verildi.