Genel Tanıtım

Faks

(0242) 249 54 35-36

Birim Yöneticisi

Şakir ŞEN (Şube Müdürü V.)

Görev ve Sorumluluklar

a) Toplumumuzun geleceğinde söz sahibi olacak çocuk ve gençlerimize yönelik her türlü hizmetleri yürütür. Bu hizmetlerle ilgili açılan Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Anaokulları, Çocuk Kulüpleri,Gençlik Danışma Merkezlerinin çalışma usul ve esaslarını belirler.Bu hizmetleri gerçekleştirirken kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içersinde hareket eder.
b) İhtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere eğitim desteğinde bulunur, onların akademik başarılarının arttırılması için gerekli önlemleri alır ve uygular,
c) Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan çocuklara ve özellikle gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına zihinsel ve duyusal gelişimlerine katkıda bulunacak oyun bahçe ve parkları, kütüphane ve oyuncak kütüphaneleri vb. tesisler açar ve işletir,
ç) Müdürlüğüne bağlı merkezleri ile ilgili araştırmalar yapar, verileri toplar, kayıt altına alır ve raporlaştırır.Sosyal risk grubundaki çocuklar için koruyucu ve destekleyici projeler hazırlar ve uygulanması için ilgili birime teklifte bulunur.
d) Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına destek sağlamak üzere, kreş ve gündüz bakım evi, çocuk kulüpleri açar  il/ilçe il milli eğitim müdürlükleri ile işbirliğinde anaokulları hizmeti verir.
e)İlkokul ve ortaokul öğrencileri için etüt eğitim merkezleri ve rehberlik hizmeti sunacak merkezler açar ve işletir, İlkokul ,ortaokul ve lise öğrencilerinin eksik eğitimlerinin tamamlanması ve sınavlara hazırlanmaları için çeşitli kurslar düzenler.
f)İlimizde çocuklara ve gençlere yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek yarışma,şenlik, festival, spor karşılaşmaları gibi aktivitelere destek sağlar,
g) İlimizdeki dezavantajlı bölgelerde bulunan çocukların ve gençlerin sosyo-külütürel seviyelerine katkı sağlamak üzere etkinlikler düzenler,

Mevzuat

Mevzuata ulaşmak için tıklayınız

Başvuru Rehberi

Kreş ve Gündüz Bakımevi Kayıt İçin Gerekli Evraklar için tıklayınız.

İş süreçleri

Gençlik Eğitim ve Danışma Merkezi İş Akış Şeması

ABB Kreş ve Gündüz Bakımevi İş Akış Şeması

Sıkça Sorulan Sorular

Gençlik Danışma Merkezinde verilen hizmet neleri kapsamaktadır?
Psikolojik Danışmanlık Hizmetini karşılamaktadır.
Randevu bir defaya mahsus mu alınmaktadır?
Uzman değerlendirmesi sonucunda vatandaşa bilgi verilecektir.
Hangi yaş grubu hizmetlerinizden faydalanabilir?
6-30 yaş aralığında vatandaşlarımız hizmetlerimizden faydalanabilir.
Hangi konularda destek vermektesiniz?
Bireysel Psikolojik Danışmanlık, Sınav Kaygısı, Öfke Kontrol, Stres Yönetimi ile Başa Çıkma, Ergenlik Dönemi sorunları çocuklara ve ailelere yönelik bilgilendirme kapsamında iletişim becerileri hizmeti verilmektedir.
Gençlik Danışma Merkezine başvurular nasıl yapılmaktadır?

Telefonla arayarak yada birime bizzat gelerek başvuru yapabilirsiniz.

Gençlik Danışma Merkezi’nde verilen hizmetleriniz ücretli mi?

Hizmetlerimiz ücretsiz olarak verilmektedir.

Gençlik Danışma Merkezi çalışma saatleri nedir?

Hafta İçi ;

08:30 – 12:30